De bedste podcasts om sundhed og velvære

Kickstart din rejse til et sundere og mere balanceret liv med en podcast.

 

Hvem vil ikke gerne leve et sundt og lykkeligt liv? Det vil de fleste, men den travle hverdag kan gøre det svært at finde tid og plads til at tage sig af sig selv.

 

I løbet af de sidste par år er vi blevet mere opmærksomme på vores sundhed og velvære. Både på et mentalt og fysisk plan.

 

Der er forskellige måder at takle søgen på velvære på: flere går til psykolog, andre benytter sig af sider som apomeds for information, og nogle begynder at bruge mere tid i fitnesscenteret.

 

En populær metode – som også er underholdende – har vundet frem på det sidste: og det er at benytte sig af podcasts, som man kan lytte til på farten.

 

I takt med at populariteten af podcast er boomet, er udbuddet også blevet større. Og der findes mange fantastiske podcasts om fitness, sundhed og velvære, som stiller råd, information og diskussion til rådighed for lytterne.

 

Her har vi samlet en liste med nogle af de bedste podcasts om velvære og sundhed.

 

Detox din hjerne

Sprog: Dansk

 

Hvis du er interesseret i en podcast som takler mange forskellige aspekter inden for sundhed, kan du prøve Detox din hjerne.

 

Detox din hjernes værter er Morten Elsøe og Anne Gaardmand, som står bag VaneCoach-uddannelsen. Podcasten ser nærmere på myter om sundhed, og hvor langt de holder i den virkelige verden.

 

I podcasten ser de blandt andet nærmere på klassiske kostråd, vægttabsprogrammer og træningsråd, som kan stå i vejen for en sund livsstil.

 

Værterne bruger videnskabelige undersøgelser og research i deres diskussioner, og er derfor en perfekt podcast til alle, som leder efter troværdige kilder om wellness.

 

Get Sleepy

Sprog: Engelsk

 

Søvn er et af de vigtigste elementer i et godt velvære. Søvnmangel kan have alvorlige konsekvenser for vores helbred og mindske vores livskvalitet.

 

En podcast, som har viet sig til at hjælpe dig med at sove godt, er Get Sleepy. Værten Tom Jones tager dig med på eventyr med beroligende historier og naturlige lyde, som hjælper dig med at falde i en dyb søvn.

 

Der er nye historier hver uge med forskellige emner, temaer og verdner, alle skrevet med ét formål: at få dig til at falde i søvn.

 

Get Sleepy kan anbefales til alle, som vil forbedre deres søvnmønster.

 

Spørg Lægen

Sprog: Dansk

 

Hvis du er på udkig efter en alvorlig podcast om sundhedspolitik og med svar på alverdens spørgsmål inden for sundhed og helbred, kan du prøve Spørg Lægen.

 

Spørg Lægen har ugentlige afsnit, hvor lægerne Heidi Hedegaard og Michael Kristensen besvarer spørgsmål fra lytterne, og diskuterer aktuelle emner inden for helbred og sundhed.

 

Podcastens tone er alvorlig, og er et godt valg, hvis du gerne vil blive klogere på alvorlige sundhedsemner.

 

Digital sundhed, spiseforstyrrelser, kønsidentitet og fyrværkeriskader er bare et lille udvalg af de mange emner, som bliver vendt i podcasten.

 

En anden populær helbredspodcast, man kan prøve, er den engelsksprogede populære Feel Better, Live More som har den indflydelsesrige britiske læge Rangan Chatterjee som vært.

 

Foodtrainers

Sprog: Engelsk

 

Vores kost har en stor effekt på vores liv. Den har en indflydelse på vores energi, vores vægt og vores livsstil. At finde den rigtige balance i diæten er også noget, som mange kæmper med og prøver at forbedre.

 

Hvis din diæt er en af de ting, du ønsker at ændre, bør du overveje at lytte til Foodtrainers.

 

Diætisten Lauren Slayton står bag podcasten, som giver tips og diskuterer forskellige emner om ernæring.

 

Her kan du lytte til episoder om blandt andet portionskontrol, kolesterol, te, hvordan man holder kostændringer ved lige, og hvordan man ændrer sit mindset.

 

Episoderne er aldrig mere end 30 minutter lange, så de er nemme og hurtige at lytte til.

 

Hurdle

Sprog: Engelsk

 

Der er rigtig mange ting i hverdagen, som stopper os fra at nå vores wellnessmål. Vi kan have al den rigtige viden om sundhed, kost og fitness, men kæmpe med at få det hele til at fungere i praksis.

 

Hurdle kan derfor være en rigtig hjælpsom podcast for alle, som kæmper med disse udfordringer.

 

I hvert afsnit taler værten Emily Abbate med inspirerende gæster om deres præstationer i livet, og hvordan de har overkommet udfordringer.

 

Podcasten har særligt fokus på fitness, sund ernæring og meditation, og hvordan man løser de problemer, der ofte står i vejen, når vi prøver at forbedre vores liv.

 

 

Dette er blot fem bud på gode podcasts, der kan hjælpe og inspirere dig på din rejse til et sundere og mere balanceret liv. Uanset om leder efter en podcast om kost, søvn, sundhed, velvære, eller hvordan du ændrer dit mindset, så findes der en podcast, som kan hjælpe dig på vej.