Overvejer du at investere i kryptovaluta?

Kryptovaluta har i snart en del år været en realitet og noget, mange mennesker på jagt efter rigdom har valgt at investere i. Men hvad er kryptovaluta, og hvad skal man vide, inden man kaster sig ud i det? Det sætter vi fokus på her, så læs med og få mere at vide.

Der er nemlig flere ting, det er værd at kende til, inden man trykker på knappen og satser hele sin formue, for her er der tale om investering med meget høj risiko, og selvom der kan være muligheder for at tjene mange penge, kan det modsatte dog også ske, nemlig at man taber alt.

En uafhængig, digital valuta

Men hvad er kryptovaluta egentligt? Selvom om du måske har set billeder af en mønt, hvor et B med to lodrette streger er præget, findes der hverken Bitcoinmønter eller andre kryptomønter eller sedler. Her er der tale om en digital valuta som ikke er forbundet til nogen anerkendt værdi og heller ikke kontrolleres af nogle myndigheder. Du kan læse mere om, hvad kryptovaluta er på Den ultimative guide til Køb Kryptovaluta.

Der findes mange kryptovalutaer, men den meste kendte er Bitcoin. Herudover kan også nævnes Ethereum og Litecoin som er blandt de kryptovalutaer, flest har hørt om. Kryptovaluta kan bruges som betaling. I lande i blandt andet Afrika, hvor det kan være svært at få en bankkonto, bruges Bitcoin i vid udstrækning til at betale med.

I modsætning til for eksempel en bankoverførsel, hvor pengene går via en tredjepart (banken), inden pengene når frem til modtageren, føres kryptovaluta direkte fra afsender til modtager, og ingen andre er indblandet i og har indflydelse på transaktionen.

Kryptovaluta har oplevet endog meget store stigninger i årenes løb men har det seneste år oplevet et brat fald, og kom man ikke ud i tide, har man potentielt mistet sine penge. Intet er dog tabt, før man sælger, og der er ikke noget i vejen for, at der ikke igen kan komme et løb ind i kryptovaluta og vi atter vil se Bitcoin og alle de andre skyde til vejrs.

Skaf dig viden, inden du begynder at handle

Fordi investering i kryptovaluta er så risikobetonet, er det vigtigt at vide, hvad man laver og forsøge at sætte sig ind i tingene, så man handler på et oplyst grundlag. Men hvor kan man finde information? Mange sider på internettet beskæftiger sig med kryptovaluta, og også når det gælder podcasts, er der nyttig information at finde. Der findes mange gode kanaler, der omhandler investering, og selvom mange af dem fokuserer på aktier og andre traditionelle værdipapirer, kan man dog også få viden om krypto.

Det kan du også investere i

Hvis du ikke er helt sikker på, at investering i krypto er noget for dig, men du gerne vil placere dine penge et sted, hvor der er mulighed for at forøge dem eller de i det mindste ikke bliver mindre værd, som det er tilfældet på en bankkonto med nul procent i rente, er der andre måder, du kan investere på.

Den nok mest almindelige vej at gå, når det gælder investering, er handel med aktier. Aktiehandel har de senere år udviklet sig til lidt af en folkesport, og flere og flere indser, at man her har en reel mulighed for at tjene penge og selv bestemme, hvad man vil investere i.

Aktiehandel kan være et godt sted at starte, inden man eventuelt begiver sig videre og prøver kræfter med kryptovaluta. Start med små beløb i gode, solide selskaber som for eksempel dem på det danske C25-index. Her finder du både Danske Bank, Mærsk, F.L.Smidt og mange andre, og her går man ikke helt galt i byen.