Fodbold på de dødes grave

Fodbold på de dødes grave

Blodbold · 2022-11-23

Blodbold-holdet har besøgt de steder i Qatar, som styret helst ikke vil vise frem. Her er den rystende fortælling om de vestafrikanske drenge, som er fanget i en djævelsk fælde. De arbejder for FIFA under VM, men uden løn. FIFA’s præsident Gianni Infantino udstiller sig selv, og et nølende DBU med en usynlig formand er snart nødt til at foretage et aktivt valg.

Blodbold er tilrettelagt af Jan Jensen og Emil Rothstein-Christensen, som også har stået for manus og klipning. Frederik Gabrielsson har stået for lyddesign og mix af dette afsnit. Sofie Rye er redaktør. Søren Gregersen har komponeret kendingsmelodien. Produceret i samarbejde med MonoMono.

Blodbold

2. december 2010 besluttede FIFA, at Qatar skulle være vært for VM i fodbold i 2022. På det tidspunkt havde den lille ørkenstat ingen stadions, og til den opgave importerede Qatar op mod to millioner migrantarbejdere, der blev installeret i noget, der minder om interneringslejre. Siden er tusindvis af migrantarbejderne døde. Ekstra Bladets Jan Jensen har fulgt skandalen fra start, og i denne podcastserie fortæller han hele historien.

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit