Forældre til en gymnasieelev

Forældre til en gymnasieelev

Sanne

Overgangen fra grundskolen til gymnasiet er ikke kun et stort skridt for eleverne, men kan også være forbundet med en masse spørgsmål og usikkerheder fra forælderens side. Pludselig er der ikke den samme kontakt til lærerne og et netværk med de andre forældre, hvor man kan tale om emner som alkoholpolitik og digital dannelse i klassen. 

 

Samtidig går børnene i de år for alvor fra barndom til ungdom, og i den proces kan det være svært som forældre helt at vide, hvor lidt eller hvor meget man skal involverer sig i sit barns liv, hvordan balancerer man mellem at give sit barn den støtte, de har brug for og give dem friheden til at gøre deres egne erfaringer og udvikle sig til et selvstændigt menneske. Og når landet udråber en ungdom i trivselskrise, hvornår skal man så blive bekymret for sit eget barn? 

 

Det undersøger vi her på Gammel Hellerup Gymnasium gennem en række podcast, hvor vi bl.a. skal tale med Gammel Hellerup Gymnasiums studievejledere, eksperter fra Gentofte kommune, en psykolog med speciale i gymnasieelever, en forældre og de unge selv. 

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit