35, del 2. Bedre selvværd : Fra selvkritik til self-compassion - Med Nina Werner

35, del 2. Bedre selvværd : Fra selvkritik til self-compassion - Med Nina Werner

INDSIGT med Cleoh - Samtaler om psykologi · 2022-07-03

Nina Werner er psykolog, specialist i psykoterapi og superviser.

Hun har netop skrevet bogen: "Fra selvkritik til self compassion", der handler om hvordan man gennem konkrete øvelser og selvterapi fra mindfull self-compassion, kan lære at behandle sig selv som en ven, og vende lavt selvværd, præstationsstress og depression, til øget overskud og selvmedfølelse.

I dette afsnit bliver du klogere på Self-compassion:

- Hvad det er og hvad det bestemt ikke er.
- Hvordan du kan bruge det i din dagligdag, så du beviseligt øger sandsynligheden for at opleve at blive gladere, være mindre selvkritisk og have det bedre med dig selv.

For forskningen er klart på selvvenlighedens side. Self compassion identificeres af førende forsker K. Neff som sindets stærkeste, enkeltstående ressource. Modsat hvad man kunne frygte ved at slippe den evigt kritiske stemme, og blive sin egen bedste ven, så bliver du reelt friere og modigere, og nedsætter risikoen for depression, angst og stress.

Dagens øvelse:
- Kærlig berøring (del 2)

Find flere guidede meditationer her:
http://roskildepsykologerne.dk/guidede-meditationer/

Du kan læse mere om Nina Werner og booke tid hos hende her:

https://psykologerne.dk/psykolog/nina-werner/

Husk at følge os på Instagram og facebook, hvor Nina har lagt billeder op af modeller og billeder fra dagens afsnit!
Facebook: https://www.facebook.com/INDSIGTmedCleohPodcast
Instagram: http://instagram.com/indsigt_med_cleoh

Du kan læse mere om mig, Cleoh, og booke tider her:

https://psykologerne.dk/psykolog/cleoh-dharma-soendergaard/

God fornøjelse!

Kh Cleoh - [email protected]


P.S. Ny podcast er på vej!

Den kommer til at hedde 'Hvorfor gik du ikke bare?' og vil udbrede viden om psykisk vold: Om hvorfor det ikke er så nemt 'bare' at gå. Jeg får eksperter og privatpersoner i studiet til modige og dybe fortællinger! Den får premiere midt marts.

Har du en fortælling du vil dele, fra din erfaring med usunde forhold eller psykisk vold, er du meget velkommen til at sende mig en mail. Det er nemlig ekstremt givende at høre andres historie, når man selv sidder alene med det.

P.P.S. Vi elsker anmeldelser og stjerner på apple podcast og podtail! Det får os til at blive ved og hver eneste anmeldelse varmer. Så mange tak for din anmeldelse - og på forhånd tak fordi du vil skrive en :)

INDSIGT med Cleoh - Samtaler om psykologi

INDSIGT med Cleoh er en podcast der på uformel vis undersøger menneskets psykologi. Her vil du både få mere viden om psykologi og få konkrete øvelser og værktøjer til din egen selvudvikling.

Psykolog og parterapeut Cleoh Søndergaard inviterer sine kolleger i studiet til samtaler om psykologi, psykoterapi og selvudvikling.

I podcasten finder du også solo-afsnit, hvor hun deler sin viden om en række emner som selvværd, den indre selvkritiker, stress, skizofreni og angst. Du vil også finde mini-afsnit med øvelser og guidede meditationer.

INDSIGT handler både om at kigge indad, at få et nyt perspektiv og kunne se nye muligheder - hvilket lige præcis er podcastens vision. Missionen er at udbrede viden og psykoterapeutiske øvelser, så lytteren over tid vil opnå mere autencitet, selvværd og ro. INDSIGT med Cleoh kan derfor fungere som din psykolog i lommen.

Cleoh tror på, at gennem mere selvindsigt, får man modet til at vise sig selv venlighed og at man tør udtrykke sig autentisk. Ved at turde udtrykke sig ærligt, opnåes forløsning og ejerskab. Dette er også en mission; at give lytteren modet til at vise mere venlighed og ærlighed overfor sig selv og andre. Så ønsker du et mere balanceret følelsesliv, mere selvværd og blomstring, bedre kommunikation i dine relationer eller blot viden om faget psykologi, er dette podcasten for dig!

Cleoh Søndergaard er autoriseret psykolog og derudover sexolog og parterapeut, med klinikker i Helsingør og København. Hun tilbyder psykoterapi til individer, parterapi og supervision til psykologer. Hun er anerkendt for sin terapeutiske stil og har en bred erfaring, men forbliver nysgerrig og sulten på viden. Hendes psykoterapeutiske metode er eklektisk, men primært inspireret af ACT.

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit

Popularitet over tid