Om at trives i fremtidens usikkerhed - Liselotte Lyngsø

Om at trives i fremtidens usikkerhed - Liselotte Lyngsø

Lægens ord... med Imran Rashid · 2020-07-08

“Maskiner er til for at løfte verden og gøre mennesker til bedre mennesker, men det kræver, at vi insisterer på at være gode til at være mennesker”

"Fremtiden er her allerede - den er bare ulige fordelt" er et berømt citat fra science fiction-forfatteren William Gibson. Derfor giver det mening, at vi er så heldige at en af Danmarks dygtigste fremtidsforskere, Liselotte Lyngsø gæster Lægens ord for at fortælle os, hvad det er for en verden, vi lever i og hvordan begivenhederne vi oplever, påvirker os. Du kan i den spændende samtale høre om så spændende perspektiver på hvem vi er, og hvor vi er på vej hen samt disse emner:
- Hvordan ser fremtiden ud lige nu?
- Hvordan oplever man fremtidsforsker egentlig så hastige forandringer, som normalt tager årtier?
- Hvorfor er uvisheden ved fremtiden ikke så skræmmende, som den indimellem virker som?
- Hvordan bidrager Liselotte til Lars Tvedes spændende projekt Supertrends, der handler om at forudsige, hvad fremtiden bringer - længe før alle andre opdager det.
- Er fremtiden egentlig så digital, som vi har oplevet den under Corona-krisen?
- Hvorfor er mennesker egentlig så typiske?

Vært: Imran Rashid
Gæst: Liselotte Lyngsø
Mix: Imran Rashid
Musik: Kasper Holm Larsen

Lægens ord... med Imran Rashid

Podcast-serien Lægens ord... er speciallæge og forfatter Imran Rashid's forsøg på at forstå og bearbejde verdens tilstand lige nu i samtale med en lang række mennesker, der har noget på hjerne - og noget på hjerte.

Alle samtalerne er optaget midt i Corona-krisen, der jo har vendt op og ned på alt, hvad vi kender til. Gæsternes forskellige faglige og personlige baggrunde skaber dermed mulighed for at få et bredt perspektiv på såvel forandringerne i verden omkring os - og verden indeni os.

Der udkommer nye afsnit et par gange om ugen, som ikke har nogen indbyrdes sammenhæng, så kig på emne- og gæstelisten og vælg det afsnit, der interesserer dig.

Vært: Imran Rashid
Klip og Mix: Oliver Ørskov
Musik: Kasper Holm Larsen
Coverart: AM Copenhagen

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit