Tommy Kjær Lassen - Om religion, filosofi og ledelse

Tommy Kjær Lassen - Om religion, filosofi og ledelse

Lægens ord... med Imran Rashid · 2020-08-25

"Filosofien kan bruges til at skabe et tænkeunivers i moderne ledelse, så vi ikke bare reducerer kompleksiteten for at skabe en friktionsløs organisationsfortælling."

Kan moderne ledere i en accelererende verden styret af krav om produktivitet og vækst egentlig bruge filosofiske overvejelser til noget som helst? Det er der en del strømninger i tiden, som tyder på. Dels med en del bøger, der hylder stoicismen og dels et større fokus på de bæredygtige arbejdspladser, som afkræver mere end blot profitten.

Tommy Kjær Lassen er teolog, tidl. præst og lever idag af at bringe de filosofiske tanker ind i det moderne lederskab. Han har nyligt udgivet bogen 'Filosofi for ledere', som beskriver hvordan filosofi kan udgøre en vigtig brik i skabelsen af de humane arbejdspladser, hvor trivsel og arbejdsglæde ikke er uforeneligt med vækst og produktivitet.

Samtalen kommer også ind på disse emner:
- Hvad er forskellen på religion og filosofi?
- Hvad er livets ubetingede anliggender?
- Kan en tidl. præst bruge en reference fra The Matrix-filmen i en dyb samtale om livsfilosofi? (Hint: ja, det kan han!)
- Hvad er nogle af de største udfordringer for det moderne liv, hvis man ser på det gennem filosofiske briller?
- Hvordan navigerer vi bedst i arbejdslivet uden at miste menneskeligheden?

Gæst: Tommy Kjær Lassen ( - og Sokrates, Søren Kierkegaard, Martin Heidegger, Hanne Arndt m.fl.)
Vært: Imran Rashid
Mix: Imran Rashid
Musik: Kasper Holm Larsen

Lægens ord... med Imran Rashid

Podcast-serien Lægens ord... er speciallæge og forfatter Imran Rashid's forsøg på at forstå og bearbejde verdens tilstand lige nu i samtale med en lang række mennesker, der har noget på hjerne - og noget på hjerte.

Alle samtalerne er optaget midt i Corona-krisen, der jo har vendt op og ned på alt, hvad vi kender til. Gæsternes forskellige faglige og personlige baggrunde skaber dermed mulighed for at få et bredt perspektiv på såvel forandringerne i verden omkring os - og verden indeni os.

Der udkommer nye afsnit et par gange om ugen, som ikke har nogen indbyrdes sammenhæng, så kig på emne- og gæstelisten og vælg det afsnit, der interesserer dig.

Vært: Imran Rashid
Klip og Mix: Oliver Ørskov
Musik: Kasper Holm Larsen
Coverart: AM Copenhagen

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit