Sunde tarme – med Oluf Borbye Pedersen

Sunde tarme – med Oluf Borbye Pedersen

Med Mad i Munden · 2019-03-20

»En sund afføring lugter ikke, den dufter som en skovbund på en forårsdag,« siger Oluf Borbye Pedersen. Han er professor og forskningsleder på Københavns Universitet – og han er en af verdens førende forskere indenfor tarmbakterier.

I denne episode af Med Mad i Munden møder vi professor Oluf Borbye Pedersen. Han fortæller om det relativt nye forskningsområde, der handler om tarmbakterier – og den enorme rolle bakterierne spiller for vores sundhed. Undervejs ser vi nærmere på, om vi mennesker har mistet vores naturlige instinkt, når det handler om mad. Og vi kommer også forbi store spørgsmål som: »Har vi en fri vilje?«


Opskrift: Professorens grønne energigrød
- af Oluf Borbye Pedersen

Det skal du bruge (til 2 personer)
•½ avocado
•½ æble
•½ citron, presset
•1 knsp. frisk ingefær
•½ kiwi eller 10 stk. vindruer
•5 stk. valnødder
•1 ark sushi-tang (også kaldet nori-tang)
•4 bdt. spinat
•1 bdt. persille
•1 håndfuld broccoli
•1 håndfuld bønnespirer
•½ glas urte-the

Sådan gør du:
1.Klargør grøntsager og frugter – fjern kernehus fra æbler, skræl fra kiwierne osv.
2.Hæld ingredienserne i blenderen sammen med urte-the og blend til en finkornet grød.
3.Pynt evt. med friske krydderurter eller bær.

Med Mad i Munden

Med Mad i Munden er en podcast fra Samvirke som ser nærmere på madens rolle i et samfund, hvor mad er ikke bare noget vi skal blive mætte af. Maden er blevet en slagmark, hvor vi udfolder vores identitet, vores passioner og vores værdier.

I hver episode besøger Andreas Grubbe Kirkelund et menneske, som har fundet sit ståsted i madens verden. Emnet bliver ikke nødvendigvis belyst fra alle tænkelige vinkler, men du får en bid af en person med klare meninger om hvad madens rolle bør være - og forhåbentlig bliver du lidt klogere.

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit