Monica møder magten - med Monica Lylloff

Monica møder magten - med Monica Lylloff

Socialt Indblik

Kom med på en podcast-roadtrip sammen med Monica Lylloff fra bevægelsen #enmillionstemmer og Niels Svanborg fra Socialt Indblik. I podcasten ”Monica møder magten” går Monica Lylloff i dialog med de mennesker, der har magten over socialområdet i Danmark.

Monica Lylloff ville op til folketingsvalget i 2019 råbe politikere, medier og den almindelige vælger op om mangelfuld retssikkerhed indenfor handicap- og psykiatriområdet.

Sammen med andre skabte hun hashtagget #enmillionstemmer på sociale medier. Her kan den helt almindelige vælger dele vidnesbyrd om forråelse, manglende hjælp og mangelfuld retssikkerhed indenfor handicap- og psykiatriområdet. Bevægelsen har på de år vokset sig til en stærk bevægelse, og i dag har Facebook-gruppen #enmillionstemmer 37.000 medlemmer.

Nu er der gået tre år, og et nyt folketingsvalg nærmer sig. På de tre år har bevægelsen ikke bare delt vidnesbyrd fra borgere i Danmark. De har også udgivet et løsningskatalog med egne forslag til løsninger til, hvordan vi i Danmark bedre kan hjælpe udsatte børn, unge og voksne.

Jurist Monica Lylloff har selv tre børn med handicaps, og hun har selv kæmpet for at få hjælp. Hun har mærket, hvordan afvisninger, skæld ud af sagsbehandlere og fejl i sagsbehandlingen slider på hende og familien.

Nu går Monica Lylloff i dialog med magten og søger svar til de #enmillionstemmer, der er i berøring med handicap- og psykiatriområdet. Og Socialt Indblik er med og faciliterer dialogen.

Svar på om magten anerkender, at de mange vidnesbyrd er udtryk for, at noget skal ændres? Hvad skal ændres? Og hvordan? Formålet er ikke konfrontation. Det er dialog, men det er også et ønske om ærlighed og klar tale fra politikerne.

Podcasten er en roadtrip-podcast, hvor vi går i gang, uden vi ved præcist, hvor vi skal hen på vejen, og hvor vi ender. Vi kontakter de politikere, embedsmænd og meningsdannere, der har magten over politikken på handicap- og psykiatriområdet. Om magten vil møde Monica, ved vi ikke. Lyt med.

Tilrettelæggelse og redigering: Niels Svanborg
Grafik: Sille Jensen

  • Antal afsnit: 5
  • Seneste afsnit: 2022-10-06
  • Regering

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit