Musen Mynte - et univers af massagehistorier til børn

Musen Mynte - et univers af massagehistorier til børn

Trine S. H. Mortensen

Massagehistorier er en fantastisk, hyggelig og nærværende måde, at introducere børn til massage på. Massagehistorierne giver forældrene og andre omsorgspersoner mulighed for at tilbringe meningsfuld og nærværende tid sammen med deres børn.

Ved at bruge massagehistorierne, kan forældrene hjælpe deres børn til at slappe af, give slip på- og bearbejde dagens mange indtryk. Alle massagehistorierne er af kort varighed - det vil derfor være nemt at prioritere 5-10 min. ind i en travl hverdag... hvem ved - måske det ender med at være givet så godt ud, at tiden med massagehistorier får en høj prioritering i familien.

Musen Mynte vil tage forældre og deres børn med på en magisk rejse, hvor de vil komme med Musen Mynte og hendes venner Skildpadden Turbo og Egernet Ejgil på små ture og fortællinger.

Vi lever i dag i en verden og et samfund, hvor stress og travlhed er en del af vores hverdag og omgivelser. Børn er desværre ikke undtaget fra dette. Derfor er det også yderst vigtigt, at vi hjælper barnets hjerne og nervesystem til ro. Dette kan massage være et god redskab til, da massage og nærvær med vores børn kan reducere stress og angst - samtidig med kan vi øge følelsen af velvære hos barnet.

Massage går ind og påvirker vores parasympatiske nervesystem, som er det system der skaber ro, sænker stressniveauet og fremmer afslapning. Samtidig frigives hormonet Oxytocin som kan hjælper med at reducere stress, øge følelsen af ro og velvære. Det går også ind og øger vores følelse af tilknytning og følelse af samhørighed med andre.

Det fantastiske er også vores gensidige spejlneuroner - som ligeledes kan hjælpes på vej, ved at vi som forældre giver os tid - trækker vejret dybt, får ro på...og giver vores børn mulighed for at "låne" vores rolige nervesystem at spejle sig i...fremfor vores stressede/fortravlede nervesystem. Jeg ønsker jer rigtig god fornøjelse i selskab med Musen Mynte

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit