Korsholm og Larsen: Jon Stephensens møgsager - should he stay, or should he go?

Korsholm og Larsen: Jon Stephensens møgsager - should he stay, or should he go?

POV International · 2023-03-09
28:49

I denne episode af POV’s politiske podcast diskuterer Frank Korsholm og Bjarke Larsen udviklingen i dansk politik.

Næppe ser det ud til, at stormen omkring afskaffelsen af Store Bededag er ved at løje så meget af, at man tale om blæst, før en ny politisk sag buldrer derudaf. Moderaternes ordfører for bl.a. kultur, Jon Stephensen, er kommet i modvind.

Det var han allerede, da han var direktør på Østre Gasværk, men efter, han blev fyret som direktør for teatret Aveny-T har der været stærkt kritisk lys på Stephensen. Han er - med en lydfil som dokumentation - anklaget for at have forfalsket et bestyrelsesmedlems underskrift. TV 2 har afdækket en række eksempler på forskellig form for grænseoverskridende adfærd.

I denne episode af POVs politiske podcast diskuterer de to politiske eksperter Frank Korsholm og Bjarke Larsen bl.a. Jon Stephensen-sagen. Derudover handler det endnu en gang om regeringen, katastrofale tal i meningsmålingerne for Socialdemokraterne, Venstres stresssygemeldte formand - skal der findes en erstatning for Jacob Ellemann? - sammenholdet, måske, blandt de blå partier og De Konservatives lange rejse mod foråret.

"Der er ingen tvivl, om at der bliver gravet dybt blandt journalister lige nu. Medierne har gjort, hvad de kunne for at finde snavs på Jon Stephensen det sidste stykke tid. Det er teaterlivet, og vi ved, at der har været MeToo-sager i teaterlivet, og vi ved også, at Jon Stephensen er blevet fyret tidligere," siger Frank Korsholm i POVcasten.

Jon Stephensen - MeToo eller ikke?

Det er TV 2, der senest har beskrevet Stephensens adfærd, som Bjarke Larsen siger:

"Bl.a. med en meget ung skuespiller, der havde været i en flere dage lang infight med Jon Stephensen, hvor hun ville have ændret eller retoucheret nogle nøgenbilleder. Hun fremstiller det som om, han prøvede at manipulere hende, bl.a. ved at påstå, at nu var billederne retoucheret og endte med at de blev offentliggjort. Det er jo virkelig en en betændt MeToo-sag som ovenikøbet breaker på Kvindernes internationale kampdag. En Jon Stephensen, der ovenikøbet har skamrost MeToo-bevægelsen i et debatindlæg. Og så viser det sig, at han er en lige stor gammel gris som de andre," siger Bjarke Larsen i denne POVcast.

Larsen og Korsholm diskuterer sagen, dens karakter, er det en MeToo-sag? Og ikke mindst - hvordan reagerer Lars Løkke og Moderaterne i sidste ende? Det skal tilføjes, at Stephensen har undskyldt på Facebook.

Et andet regeringsparti, Socialdemokratiet bløder i de seneste meningsmålinger.

"Det bliver ved med at undre mig, at de har tacklet den Store Bededagssag så dårligt. Det rammer jo lige ned i deres kernevælgere, nemlig de faglærte og faglærte," siger Bjarke Larsen.

Er der en vej ud for SVM-regeringen?

"Nej, det er der jo ikke. Hele regeringens reaison d'etre - reformerne - er der ingen, der har taget til sig. Socialdemokraterne kunne ikke løse det med deres regering. Jakob Ellemann ville ikke kunne løse det med den dysfunktionelle blå blok. Hele fortællingen om, at nu går midterpartierne ud og forsøger at undgå de problemer, der vil være i ældreplejen og sundhedssektoren om få år. Det er der ingen forstår," siger Frank Korsholm, og tilføjer:

"Dette bagtæppe af dårligskab (krigen i Ukraine bl.a.), forstår vi ikke. Vælgerne straffer dem, der taler om reformer - danskerne kan ikke lide reformer. Vi kan lide at stå op til en verden, der ser ud, som den så ud i går," siger Frank Korsholm.

Blå blok er begyndt at mødes fast en gang om ugen. Så måske er de blå partier ikke så dysfunktionelle?

"Nye Borgerlige er simpelthen for skøre til, at man som anstændig konservativ kan se sig selv i regering med dem," mener Korsholm.

Dette og meget mere i denne POVcast:

POV International

POV International er er et åbent digitalt medie og et fællesskab for eksperter og skribenter med internationalt udsyn og noget på hjerte. Vi ejes af den almennyttige forening POV International, som er en non-profit.
POV’s kernebidragsydere er en gruppe af 75 faste skribenter, men vi har desuden bragt gæsteindlæg af mere end 1000 eksperter, meningsdannere og kunstnere.
Vi leverer originale vinkler, skarpe holdninger og bløde refleksioner på aktuelle temaer i mange formater: nyhedsanalyser, debat, klummer, essays, baggrundshistorier og sågar digte.

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit