Sigge Winther Nielsen om entreprenørstaten

Sigge Winther Nielsen om entreprenørstaten

Samfundstanker · 2021-06-16
01:01:01

Er politikerne kommet for langt væk fra virkeligheden? Detmener Sigge Winther Nielsen, der er Martin Ågerups gæst i denne uges afsnit afSamfundstanker. Sigge Winther Nielsen er journalist, politisk analytiker,forsker og aktuel med bogen ”Entreprenørstaten: Hvorfor vælgernes ønskerforsvinder i den blå luft – og hvordan vi fikser det”, hvor han stiller endiagnose af det politiske system og foreslår, hvordan det kan forbedres. Sigge Winther Nielsen mener, at Danmark står over for nogle grundlæggende udfordringer,som politikerne har svært ved at løse. Derfor bliver de politiske løsningerofte lemfældige uden faglig forankring, vedholdenhed og fordybelse. Desudenlærer politikerne aldrig af deres fejl, og staten mener, at den ved alt. Derforbør staten gå fra at fungere som en hierarkisk enhed til i stedet at blive enfacilitator af samarbejde mellem forskellige interessenter.  Hør også Martin Ågerup og Sigge Winther Nielsen debatteresolnedgangsklausuler, mediernes politiske rolle, Christiansborgs åndeligedovenskab og klimaet. Kontakt til podcastvært Martin Ågerup: [email protected]  Links:Mazzucato, Mariana (2018) The Entrepreneurial State: Debunking Public vs. Private Sector Myths (New York: Penguin Books Ltd). Nielsen, Sigge W. (2021) Entreprenørstaten: Hvorfor vælgernes ønsker forsvinder op i den blå luft – og hvordan vi fikser det (København: Gads Forlag).Ågerup, Martin (2017) Velfærd i det 21. århundrede: Fra tilsanding til innovation: Skitse til et nyt nationalt kompromis (København: People’s Press).Ågerup, Martin (2021) ”Lars Løkke om behovet for reformer af velfærdsstaten”, CEPOS, 31. marts: https://cepos.dk/podcast/samfundstanker/ (https://cepos.dk/podcast/samfundstanker/). Ågerup, Martin (2021) ”Søren Pind om den borgerlige krise”, CEPOS, 27. januar: https://cepos.dk/podcast/samfundstanker/ (https://cepos.dk/podcast/samfundstanker/). Optagelsen er lavet: 8. juni 2021.

Samfundstanker

”Samfundstanker” giver samfundsinteresserede lyttere indsigt i aktuelle temaer. Hvert afsnit er en samtale med en person, der udmærker sig ved at have særlig indsigt samt noget på hjerte. Podcasten har til formål at udvide lytternes horisont med ny viden og interessante idéer, samt at fremme en civiliseret og oplyst debat om samfundets indretning.

I Bag Om Nyhederne fører CEPOS' ekspertpanel dig hver uge dybere ned i substansen af de vigtigste aktuelle dagsordner i medierne. Programmet sætter fokus på vinkler der har været glemt, underbelyst eller misforstået, og slutter hver uge med den prestigefyldte kåring af ’Ugens Lyspunkt’ samt den mindre prangende ’Ugens Skævert’.

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit