Hvorfor det du har hørt om hjernerystelse er forkert (og hvad du kan gøre ved det)

Hvorfor det du har hørt om hjernerystelse er forkert (og hvad du kan gøre ved det)

Tanketid · 2019-04-07
01:26:20

I denne episode har vi besøg af fysioterapeut Amad Shayan, som er specialist i neurorehabilitering og hjernerystelser. Formålet med denne episode er at rydde op i alle misforståelserne omkring hjernerystelse. Intentionen er, at episoden både skal kunne lyttes til af dig med hjernerystelse og pårørende. Vi kommer af med nogle frustrationer om misinformation og frygtskabende retorik undervejs - og det kan høres på os til tider - men vi kommer også med konkrete forslag til hvordan du kan hjælpe dig selv til at få det bedre.

Vi snakker om:

Mortens historie om hjernerystelse og hvordan misinformation gjorde det værre At over 80% af alle med hjernerystelse er symptomfri indenfor 3 måneder Hvordan nocebo-effekten påvirker os negativt Hvorfor du ikke skal holde dig i total ro, være i et mørkt rum og ikke bruge skærme Hvor det giver mest mening at bruge sin tid, energi og penge De typiske misforståelser og misinformation om hjernerystelser Hvorfor gradvis eksponering er vejen til resultater Amads 3 anbefalinger til det bedste du kan gøre, hvis du får en hjernereystelse

Tanketid

En podcast som har til formål at skabe ro, refleksion og glæde. Og tid til at tænke over tingene. Podcasten beskæftiger sig med emner såsom træning, kost, sundhed, markedsføring, livet/eksistens, internetkultur og digital kommunikation. Vi tager os tid, graver os dybt ned og forsøger at være så agendaløse som muligt. Vi inviterer også spændende gæster, som kan udfordre både os og jer.

Podcastens værter er Morten Svane og Jacob Beermann.

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit