16# Hvordan hjælper vi atleter, som har symptomer på spiseforstyrrelser? Mia Beck Lichtenstein (psykolog og professor)

16# Hvordan hjælper vi atleter, som har symptomer på spiseforstyrrelser? Mia Beck Lichtenstein (psykolog og professor)

Mental Atlet · 2023-02-16
01:15:10

I en nyere rapport (2022) har man* undersøgt forekomsten af symptomer på spiseforstyrrelser og lav energitilgængelighed blandt elite- og subeliteatleter. Derudover undersøgte man også atleternes bud på, hvad der har udløst og vedligeholdt deres spiseforstyrrelse samt deres idéer til, hvad der kan forebygge og afhjælpe problematikken i sport på højt niveau.

Spiseforstyrrelser øger nemlig risikoen for overbelastningsskader, tidligere frafald fra sport, nedsat præstationsevne og mistrivsel. For at sikre atleternes trivsel og reducere frafald, er forebyggelse og tidlig opsporing virkelig vigtigt!

I denne episode har vi Mia Beck Lichtenstein (autoriseret psykolog og professor) med som gæst. Hun er en af forskerne bag rapporten og det blev til en snak om rapportens resultater, hvordan du kan hjælpe en holdkammerat, som du er bekymret for og hvad der generelt kan gøres ved problemet?

Så lyt endelig med og bliv klogere på, hvordan du helt konkret kan være med til at hjælpe andre!

*Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark i samarbejde med forskere fra Syddansk Universitet, Psykiatrien i Region Syddanmark samt Linnéuniversitetet i Sverige

Mental Atlet

I podcasten Mental Atlet snakker vi med nuværende samt tidligere atleter, trænere, forskere og mange flere, som har lyst til at dele deres personlige historie, faglige viden og erfaringer inden for sportens verden.


Vi ønsker at sætte fokus på det mentale i sporten både i forhold til præstationsoptimering, men bestemt også med henblik på bedre mental sundhed og trivsel i elite- og subelite miljøerne.

Så hvis du også er nysgerrig på dette spændende område, så lyt med!

Episoderne udkommer hver anden fredag :)

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit