Hvorfor bliver vi ensomme på arbejdspladsen? Anne Søgaard

Hvorfor bliver vi ensomme på arbejdspladsen? Anne Søgaard

Blandemaskinen · 2022-07-28
28:14

Vi skal blande os i forhold til at skabe ordentlighed på arbejdspladsen, at have hinanden på sinde og ville hinanden det bedste.

Det mener Anne Søgaard, der er relations ekspert og hjælper virksomheder med at blande sig på den positive måde, så vi undgår ensomhed og mobning.

Det er magtpålæggende for Anne at blande sig positivt. Hun tror på ordentlighed og udgiver snart en bog om vensomhed.

Hun fortæller, at vi skal turde at vise den sårbarhed, det er, at stå der selv og sige “Hov - det er ikke i orden”, når nogle holdes udenfor.

Der er et hierarki og position i personalegrupper, og lederne skal skabe en kultur med samhørighed, hvor det gode arbejdsmiljø er givet, og alle tager ansvar for, at der er trygt og rart at være.

Ensomhed er aldrig den ensommes ansvar. Det er altid kulturen og dens bærere og de ansattes ansvar, fortæller Anne Søgaard.

Ingen vil være ensomme, nogle vil gerne sidde og spise alene, men det at blive spurgt er altafgørende for, at føler man sig som en del af gruppen. At blive gjort "vennevigtig".

Det er vigtigt at have fokus på fællesskabet og ikke den, der oplever ensomheden.

Vensomhed handler om at skabe en kultur, hvor man er alles ven. Folk der har følt sig mobbet eller ensomme siger, at det værste var dem, der ikke sagde eller gjorde noget.

Det handler for Anne Søgaard om at skabe venligt mod. Lyt med.

Anne Søgaards bedste råd

“Det er finde den bedste ven frem i sig selv. For når man er sin egen bedste ven, så er det også nemmere at få øje på, hvordan man kan være en god ven for andre.

At blande sig positivt er vigtigt. Jeg elsker, når folk siger, at her er vi ordentlige over for hinanden og vi er hinandens venner og husker vensomheden. Så tager man ansvar på arbejdspladsen.”

Se også:

Anne Søgaard på LinkedIN

Anne Søgaard hjemmeside om Vensomhed

http://annesogaard.dk/

Vært: Erhvervssociolog og konfliktmægler Charlotte Dalsgaard, Harbohus, Charlotte Dalsgaard på LinkedIn

Klipper: Podcastmentor Charlotte Heje Haase/ Din Podcast

Gruppe: Blandemaskinens Facebookside

Harbohus - vært Charlotte Dalsgaards Udviklings- og konsulenthus

Blandemaskinen

Vil du også blive bedre til at blande dig, når du ser eller høre andre gøre noget, der bare ikke er i orden?

Erhvervssociolog, konfliktmægler og ekspert i at skabe gode relationer, Charlotte Dalsgaard, sætter i Blandemaskinen fokus på, hvorfor vi skal blande os, og hvad der sker, hvis vi ikke blander os.
Hvordan vi ved, at der er noget, der ikke er i orden. Altså at der er noget, vi skal blande os i. Hvordan vi reagerer, når vi er vidne til noget, der ikke er i orden, og hvordan vi kan blive bedre til at blande os.

Blandemaskinen går tæt på os som mennesker, både når vi med mod og stolthed får grebet ind i andres konflikter og krænkelser, og når vi bliver overrumplet eller ikke tør blande os i vores chefs, kollegas, familiemedlems, vens eller nabos grænseoverskridelser, intimideringer, mobning eller sexchikane. Vi ser på, hvad der skal til hos os selv, i vores handlinger og i vores kultur for, at vi kan blande os. Med podcasten er håbet, at du vil få mere viden, værktøjer, oplevelser, indsigt og gode råd.

I Blandemaskine vil vi gøre det at være "en rigtig blandemaskine" til noget, der rent faktisk er godt - på den gode måde.

Tak fordi du lytter med

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit