Johanne Bille & Esben Dalgaard

Johanne Bille & Esben Dalgaard

Hjerteflimmer for voksne · 2024-04-01
01:46:45

Johanne er single. Hun har godt nok et par elskere, men hun er træt af singlelivet. Både af den måde, vi taler om det på, hvor det at være single ses som en falliterklæring. Johanne er også udmattet af datingmarkedet, faktisk føler hun sig regulært uddatet. Hun er fyldt op af bittesmå omgange af hjertesorg, fordi hun bliver ved med at falde for de forkerte. Men hvad er det, der gør de forkerte, forkerte? Og kan man overhovedet bestemme sig for, hvem man forelsker sig, og hvem man ikke forelsker sig i?
Esben skal dø. Ikke lige nu, heldigvis, men Esben har fået at vide, at hans kræftsygdom ikke kan kureres. Han er gift med Charlotte på 13. år og den nedslående besked fra lægen har de taget på to ret forskellige måder. Esben har lyst til at leve, feste og hoppe ombord i alle de party-busser, der kører forbi. Hans kone har det ikke på samme måde. Hun går i seng, mens Esben bliver siddende i sofaen foran fjerneren. Hvordan kan de leve på begge måder, uden at føle, at man begrænser hinanden? Hvordan får man det meste ud af resten af livet, når den, man deler det med, ikke står og venter ved det samme party-busstop som en selv?
Jytte og jeg lærer, hvad det vil sige at danse i et bur. Og så taler vi om, hvad man egentlig skal acceptere og hvad man skal lære, før det hele er forbi. Av for en skefuld. Men det er altså ikke så alvorligt, som det lyder. Til gengæld er det vigtigt. Synes jeg.
Gæster: Johanne Bille & Esben Dalgaard.
Ekspert: Jytte Vikkelsøe.
Vært: Sebastian Lynggaard.
Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft.
Musik: "Hold up" Beyonce.
Redaktør: Andreas Jeppesen.

Hjerteflimmer for voksne

Hver uge mødes Sebastian Lynggaard med ph.d. i socialpsykologi Jytte Vikkelsøe, og sammen med to gæster stiller de hinanden alle de vigtigste spørgsmål om kærlighed fra deres eget liv: Skal man nødvendigvis bo sammen med sin kæreste? Er utroskab en del af parforholdet? Og findes kærlighed kun i tosomheden? Få svarene i Hjerteflimmer for voksne.

Hvor kan du lytte?

Apple Podcasts Logo Spotify Logo Podtail Logo Google Podcasts Logo RSS

Afsnit